MUSIK. Här är en låt jag skrev 2004, som aldrig funkade när vi försökte spela den. Men i mitt huvud lät den ju bra! Var det låten som var problemet, eller vi som försökte spela – eller kanske mitt huvud? Nu i somras fick jag för mig att ta reda på det genom att göra en inspelning.

(Låten finns även på andra ställen än Spotify. Klicka här för att höra den.)

Till skillnad från tidigare små pysslerier med sequencern ville jag ta det med mer allvar den här gången. Så utöver att lära mig programmet i stället för att bara klicka har jag plöjt en hel del arbete i själva inspelningen också. Varje ton är handgjord, så att säga. Jösses vad jag har petat och dragit i toner. Dessutom fick jag tillfälle att börja prova några tankar som ansamlats under de här tio åren jag hållit mig borta från musik.

Synt-solot gjorde jag förresten en anatomisk video om där i somras. Även om solor är litet annorlunda idag så är det mesta lika. Tyvärr har Youtube mosat ljudet.

Noterna är nedan. Med huvudet på skaft upptäcker du förstås att jag råkade slarva bort fyra takter när jag gjorde solot.

Det finns väl mer att säga egentligen, till exempel om elva-ackord eller om icke-diatonalitet, men man ska sova också. Kanske hittar jag tillbaka hit och skriver mer någon gång. Det är ju ganska kul att prata om sin egen musik. ¶ 2020-12-08